Español Galego

Castro, Xavier

Ben mantidos. : historia Cultural da gastronomía galega

Formatos dispoñibles

  • Formato ePub
Opcións de lectura

  • Ler en liña
  •     

  • Descarga
Sumario:

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras… Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha “nova crónica de nós”, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cunha sociedade vizosa que pasou... Descrición completa

Autor principal:
Castro, Xavier
Outros autores:
Alonso Montero, Xesús
Idioma:
Galego
Publicado:
Vigo Galaxia 2024
Series:
Ensaio 134
Materias:
Social:
Etiquetas
Sen etiquetas, Póñalle a primeira etiqueta a este rexistro!

Existencias

Reservas Tamaño
0 2.012 Kb

Descrición

Sumario: Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras… Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha “nova crónica de nós”, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.
ISBN: 9788411764421

Comentarios

Engadir un comentario e valoración Autentíquese para enviar comentarios e valoracións

Exemplares similares